joi, 17 martie 2011

activitati pentru zilele ploioase

Chiar daca afara ploua, nu lasa vremea sa aiba vreun efect asupra dispozitiei copilului tau. In loc sa se plictiseasca pe canapea toata ziua, iata cateva activitati distractive cu care ii poti distrage atentia si care il ajuta totodata sa isi consume energia.

1. Jucati-va de-a "cautatorii de comori" - Desi necesita putina pregatire din partea ta, aceasta activitate are in general mult succes. Copiii sunt nerabadatori sa caute si sa gaseasca o recompensa. Ai grija doar sa adaptezi gradul de dificultate al indiciilor la categoria de varsta. Spre exemplu, pentru cei mici, poti folosi fotografii, iar pentru copiii mai mari poti sa apelezi chiar la jocuri de cuvinte.

2. Sa punem in scena o poveste! - Este de preferat ca jocul sa se desfasoare intre mai multi copii. Propune-le sa dea viata unui basm clasic, sau sa inventeze ei o poveste. Poti sa-i ajuti si tu cu primele idei din scenariu.

3. Terenul de joaca se muta inauntru - Daca fiului sau fiicei tale ii place sa joace un anumit sport, poti incerca sa il adaptezi la terenul dintre cei patru pereti. Aranjeaza spre exemplu cateva sticle de plastic goale pe post de popice pentru o partida de bowling, sau, daca ai o incapere mai spatioasa, va puteti antrena cu o minge.

4. La centrul sportiv - Poti sa il duci pe cel mic sa se bucure de orice activitate ii place mai mult. O piscina acoperita, un patinoar sau saltele gonflabile sunt doar cateva idei care merita luate in considerare.

5. Castele de nisip...fara nisip - Pune intr-o cutie orez sau fulgi de ovaz care vor lua locul nisipului. Apoi insira uneltele preferate ale copilului tau langa cutie: lopetica, lingurite, galetusa, masinute. O sa se simta ca si cum ar fi in parc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu