miercuri, 6 iulie 2011

Activitati de vacanta

Copiii sunt in vacanta, parintii au intrat in concediu. Timpul petrecut impreuna trebuie sa fie distractiv si memorabil.

Pentru a profita din plin de zilele libere din vacanta de vara, ar trebui sa planuiti cat mai multe activitati relaxante si distractive cu micutii. Venim si noi cu cateva sugestii:

-> Mergeti la biblioteca sau la librarie si alegeti impreuna cu cei mici carti de citit la plaja, in sufragerie sau in pat, inainte de culcare. Puteti opta impreuna pentru lectura tematica despre aventuri pe insule misterioase ori nazbatii de vacanta.

-> Invata-l sa faca limonada. Este o buna metoda de a-l tine ocupat pe prichindel, dar si o buna bautura racoritoare pentru musafiri.

-> Construiti impreuna un zmeu si apoi inaltati-l. Va fi experienta cu adevarat fascinanta, iar puiul tau va fi incantat ca mami sau tati sa ii arate cat de sus poate sa duca vantul zmeul vostru.

-> Un mic ajutor in bucatarie este intotdeauna binevenit, iar cand ajutorul vine din partea puiului tau, totul devine usor si distractiv. Faceti prajituri si da-i cateva sarcini care sa-l faca pe cel mic sa se simta un adevarat bucatar. Nu uita sa nu il lasi totusi nesupravegheat in preajma aragazului sau cuptorului.

-> Asezati o fortareata in sufragerie. E destul de simplu sa o "construiti": puneti doua scaune la mica distanta, iar de spatarele lor atarnati de la un capat la altul o patura. Acesta va fi acoperisul sub care va veti adaposti, iar daca aveti la indemana si o lanterna, totul va fi si mai interesant.

-> Ati putea profita de timpul liber de dinainte de cina sau chiar de dupa masa pentru a-l invata pe copilul tau jocuri precum sah, rummy sau Scrabble, in functie de varsta.

-> O bataie cu baloane umplute cu apa iti aminteste si tie de copilarie, asa ca te vei bucura cu siguranta sa devii din nou un mic neastamparat. Totusi, bucuria nu se va compara nici pe jumatate cu cea a prichindeilor, care vor aprecia jocul, mai ales cand baloanele vor incepe, rand pe rand, sa se sparga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu