vineri, 15 decembrie 2023

  În luna iulie 2023 Biblioteca mun.„George Sbârcea”, prin proiectul Tabăra de scriere creativă „Toplitera”, a desfășurat timp de 5 zile ateliere de creație în care s-au scris peste 20 de texte pentru copii. Autorii, tineri foarte experimentați în arta scrisului, au fost cazati într-un mediu potrivit pentru creație, la cabana Șeștina, Sălard. Nu mai spunem că în final au captat pentru mult timp de acum înainte atenția cititorilor bibliotecii cu ideile cuprinse în textele lor. 

În 22 iulie 2023, ora 16:00, s-a susţinut și o prezentare cu titlul „Noi tendinţe şi perspective în literatura pentru copii Young Adult”, timp 60 minute, susținută de scriitorul contemporan Cosmin Perța. Această conferință dedicată profesorilor, părinţilor, oamenilor de cultură, editorilor de carte şi autorilor şi tinerilor pasionaţi de lectură (cu participarea a 30 de persoane). În cadrul conferinţei autorii au fost invitați să citească câteva fragmente din textele scrise pe parcursul taberei. S-a răspuns la întrebările publicului din cadrul secţiunii interactive.

Proiectul a fost finanțat de Ministerul Culturii și cofinanțat de Biblioteca Municipală „George Sbârcea” Toplița.

Revista Toplitera poate fi lecturată aici: Toplitera. Nr.3, an VIII. Supliment. Literatură pentru copii by Revista literară Toplitera - Issuu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu